Salată de conopidă cu măsline si maioneză
PrinteazaSalată de conopidă cu măsline si maioneză
- 2 bucăţi conopidă potrivit de mari
- sare
- piper
- 2 linguri smântână
- 100 g măsline negre
- 1 legătură pătrunjel
- 1 roşie
- 2 ouă
- 1 lingură muştar
- 200 ml ulei
Mod de preparare:
Desfaci conopida bucheţele şi le laşi într-un vas cu apă rece şi sărată pentru 2-3 ore. După ce au stat aşa, le scurgi şi le pui la fiert cu altă apă.
Nu le fierbi mai mult de 15- 20 de minute, apoi le laşi la răcit. între timp, faci o maioneză dintr-un gălbenuş fiert, unul crud, muştar şi ulei. După răcire amesteci conopida cu maioneză, pătrunjelul tocat şi măslinele fără sâmburi.
Pui şi smântână, roşia tăiată felii, sare şi piper după gust şi omogenizezi salata. Ornezi cu felii de roşie şi pătrunjel.
Poftă bună!