Salată de cuşcuş cu pătrunjel
PrinteazaO reteta simpla de salata de cuscus cu patrunjel din: zeama de carne de pasare, cuscus, patrunjel, otet, sare, piper negru, chimen, ulei de masline si rosii.
- 600 ml zeama de carne de pasare
- 300 g cuscus
- 4 legaturi de patrunjel
- 8 lingurite de otet
- sare
- piper negru macinat
- 1 lingurita chimen macinat
- 8 lingurite ulei de masline
- 8 rosii mici
Mod de preparare:
Cuşcuşul se pune la fiert în zeama de carne de pui. La foc mic se lasă să fiarbă acoperit 1/4 oră. Pătrunjelul se taie mărunt şi se amestecă cu oţet. sare, piper şi chimen după care se adaugă la mixtură şi uleiul.
Roşiile se curăţă de codiţe şi se taie în bucăţi mai mari. Cuşcuşul se strecoară şi se a- mestecă cu sosul marinat cu pătrunjelul şi cu roşiile. înainte de a o servi, se lasă salata câteva minute acoperită să se întrepătrundă bine.
Salată de cuşcuş cu pătrunjel
Poftă bună!