Salata de fasole cu sos de vin
PrinteazaSalata de fasole cu sos de vin
- 1 cana fasole rosie fiarta
- 1 cana fasole alba fiarta
- 1 cana fasole neagra fiarta
- 250 g fasole verde, oparita 1
- ceapa mica rosie tocata
- 1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi
- 2 linguri de patrunjel proaspat tocat
Sos de vin:
- 1/4 cana otet din vin rosu
- 1/4 cana ciorba de legume (portie) sau supa din conserva
- 3 linguri vin rosu sec (vin de Xeres)
- 1 catel de usturoi tocat
- 1 lingura ulei de masline
- sare de mare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se amesteca cu grija intr-un vas fasolea, ceapa, ardeiul si patrunjelul. Se combina ingredientele din sos si se amesteca bine. Se toarna sosul peste fasole si se amesteca cu grija, dupa care se da la rece cel putin o ora ca aromele sa se amestece.
O portie contine: 185 calorii; 8,9 g proteine; 26,5 carbohidrati; 5 g grasimi; 0 mg colesterol; 10 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
Poftă bună!