Salata de fasole verde cu usturoi
PrinteazaSalata de fasole verde cu usturoi din: fasole verde, fasole galbena, ulei de masline, otet, usturoi, sare, piper, patrunjel.
- 200 g fasole verde
- 200 g fasole galbena (proaspata sau din conserva)
- 5 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- piper negru macinat
- 1 legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Se amestecă într-un vas mare uleiul de măsline şi lămâia.Se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt şi se amestecă bine; se lasă până se fierbe fasolea;
Se curăţă păstăile de codite, se taie la 3 cm şi se pun la fiert în apa clocotită cu sare şi o lingură de ulei de măsline;
Se lasă la fiert cât să se înmoaie, dar să-şi păstreze fermitatea, se scurg de apă şi se lasă câteva minute în strecurătoare; Se amestecă păstăile cu sosul de otet;
Se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt şi se potriveşte de sare, piper şi otet;
Se serveşte cu pâine prăjită sau cu foccacia.
Salata de fasole verde cu usturoi
Pofta buna!
Am incercat salata verde si a iesit foarte buna