Salata de morcovi cu portocale
PrinteazaSalata de morcovi cu portocale din: morcovi, portocale, ceapa, masline, seminte de chimen, lamaie, ulei, sare, piper.
- 250 g morcovi raşi
- două portocale
- o ceapă mare roşie
- 12 măsline negre fără sîmburi
- o linguriţă de seminţe de chimen
- o linguriţă de praf de chimen
- o jumătate de lămîie
- 4 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Puneţi într-un castron sucul de lămîie, uleiul, praful de chimen, un praf de sare şi piper măcinat. Omogenizaţi, folosind o furculiţă. Puneţi morcovii raşi într-o salatieră, stropiţi-i cu această vinegretă, amestecaţi şi lăsaţi totul deoparte, în timp ce preparaţi celelalte ingrediente.
Curăţaţi portocalele, îndepărtaţi chiar şi pieliţa albă, apoi tăiaţi-le în felii subţiri. Curăţaţi şi tăiaţi fin ceapa, apoi despărţiţi inelele în rondele. Amestecaţi măslinele şi cepele cu morcovii. Ornaţi cu feliile de portocală, presăraţi cu seminţe de chimen şi serviţi.
Această salată tradiţională marocană poate fi preparată cu trei tipuri de citrice: lămîie, grepfrut roşu şi portocală. Poate fi pregătită cu puţin timp înainte de a fi servită, dar se ţine la rece pînă urmează să fie savurată.
Poftă bună!