Salata de morcovi cu portocale

Printeaza

Salata de morcovi cu portocale din: morcovi, portocale, ceapa, masline, seminte de chimen, lamaie, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Salata de morcovi cu portocale

  • 250 g morcovi raşi
  • două portocale
  • o ceapă mare roşie
  • 12 măsline negre fără sîmburi
  • o linguriţă de seminţe de chimen
  • o linguriţă de praf de chimen
  • o jumătate de lămîie
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Puneţi într-un castron sucul de lămîie, uleiul, praful de chimen, un praf de sare şi piper măcinat. Omogenizaţi, folosind o furculiţă. Puneţi morcovii raşi într-o salatieră, stropiţi-i cu această vinegretă, amestecaţi şi lăsaţi totul deo­parte, în timp ce preparaţi celelalte ingrediente.

Curăţaţi portocalele, îndepărtaţi chiar şi pieliţa albă, apoi tăiaţi-le în felii subţiri. Curăţaţi şi tăiaţi fin ceapa, apoi despărţiţi inelele în rondele. Amestecaţi măslinele şi cepele cu morcovii. Ornaţi  cu feliile de portocală, presăraţi cu seminţe de chimen şi serviţi.

Această salată tradiţională marocană poate fi preparată cu trei tipuri de citrice: lămîie, grepfrut roşu şi portocală. Poate fi pregătită cu puţin timp înainte de a fi servită, dar se ţine la rece pînă urmează să fie savurată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.