Salata de paste cu calmar si lamaie
PrinteazaO reteta simpla de salata de paste cu calmar si lamaie din: paste groase, calmar, ulei de masline, usturoi, lamaie, smantana, parmezan, sare si piper alb.
- 250 g paste groase
- 1 kg calmar mic
- 2 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1 lamaie
- 100 g smantana proaspata
- 40 g parmezan ras
- sare
- piper alb, macinat
Mod de preparare:
Intr-o cratita mare cu apa clocotita si sare, fierbeti pastele circa 10 minute. Intre timp, incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si puneti calmarii sa se inmoaie circa 5 minute. Spalati lamaie, radeti-i coaja si stoarceti fructul.
Puneti zeama intr-un castron preincalzit, impreuna cu smântână proaspătă şi usturoiul curăţat şi tocat. Adăugaţi sare şi piper. Scurgeţi pastele, puneţi-le în castron, adăugaţi calmarii şi parmezanul ras, după care presăraţi coajă de lămâie. Omogenizaţi bine înainte de a servi.
Alegeţi, de preferinţă, paste groase, de tip penne, fundiţe sau paste semi-rotunde, căci se vor păstra tari în salată. Calmarii congelaţi, de exemplu, sunt foarte practici, căci nu trebuie curăţaţi şi pot fi utilizaţi fără a fi decongelaţi în prealabil.
Salata de paste cu calmar si lamaie
Poftă bună!