Salata de paste cu rucola si rosii uscate

Printeaza

Salata de paste cu rucola si rosii uscate din: orzo, busuioc, ulei de masline extravirgin, parmezan, usturoi, seminte de pin, mozzarella, rosii uscate, rucola.

Ingrediente:Salata_de_paste_cu_rucola_si_rosii_uscate

  • 350 g de orzo sau alt tip de paste scurte
  • 20 g busuioc
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 25 g de parmezan, dat pe razatoarea mica, plus extra pentru servit
  • 1 catel de usturoi, tocat mare
  • 50 g seminte de pin prajite
  • 300 g de mozzarella (bilute)
  • 100 g rosii uscate, tocate marunt
  • 50 g de rucola

 

Mod de preparare:

Fierbe pastele 8 minute până când devin moi, apoi scurge-le de apă şi răceşte-le sub jet de apă rece. Răstoarnă într-un bol mare. între timp, rupe busuiocul şi pune-l într-un robot de bucătărie. Adaugă uleiul, parmezanul, usturoiul şi jumătate din seminţele de pin şi mixează totul până când obţii un dressing gros cu consistenţă similară celui de pesto.

Amestecă dressingul cu pastele, apoi asezonează. Amestecă bine, până când toate pastele sunt acoperite cu sos. Adaugă bilele de mozzarella, roşiile şi o mână de rucola. Presară restul de seminţe de pin şi puţin parmezan. Răspândeşte rucola deasupra, apoi serveşte.

Salata de paste cu rucola si rosii uscate

Salata_de_paste_cu_rucola_si_rosii_uscate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.