Salata de paste cu rucola si rosii uscate
PrinteazaSalata de paste cu rucola si rosii uscate din: orzo, busuioc, ulei de masline extravirgin, parmezan, usturoi, seminte de pin, mozzarella, rosii uscate, rucola.
- 350 g de orzo sau alt tip de paste scurte
- 20 g busuioc
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 25 g de parmezan, dat pe razatoarea mica, plus extra pentru servit
- 1 catel de usturoi, tocat mare
- 50 g seminte de pin prajite
- 300 g de mozzarella (bilute)
- 100 g rosii uscate, tocate marunt
- 50 g de rucola
Mod de preparare:
Fierbe pastele 8 minute până când devin moi, apoi scurge-le de apă şi răceşte-le sub jet de apă rece. Răstoarnă într-un bol mare. între timp, rupe busuiocul şi pune-l într-un robot de bucătărie. Adaugă uleiul, parmezanul, usturoiul şi jumătate din seminţele de pin şi mixează totul până când obţii un dressing gros cu consistenţă similară celui de pesto.
Amestecă dressingul cu pastele, apoi asezonează. Amestecă bine, până când toate pastele sunt acoperite cu sos. Adaugă bilele de mozzarella, roşiile şi o mână de rucola. Presară restul de seminţe de pin şi puţin parmezan. Răspândeşte rucola deasupra, apoi serveşte.
Salata de paste cu rucola si rosii uscate
Pofta buna!