Salata de peste afumat dezosat cu mar
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de salata de peste afumat dezosat cu mar din: peste afumat, mar, ceapa, maioneza si o lingurita de otet.
- 300 g peşte afumat (dezosat)
- 300 g măr
- 3 cepe
- maioneză (obţinută dintr-un gălbenuş, cu untdelemn şi zeamă de lămâie)
- o linguriţă de oţet
Mod de preparare:
Peştele se zdrobeşte uşor cu furculiţa (nu trebuie mărunţit prea tare), având grijă să nu mai aibă oase. Merele se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare.
Ceapa se taie solzişori, se presară sare şi se stropeşte cu puţin oţet, înainte de a o pune în salată. Maioneza trebuie să fie mai acră decât de obicei.
Se amestecă toate ingredientele (nu se adaugă şi sare, pentru că are peştele destulă). Se lasă la macerat, la rece, câteva ore, înainte de a o servi.
Poftă bună!