Salată de peşte proaspăt

Printeaza

Salată de peşte proaspăt

Ingrediente:Salată de peşte proaspăt

  • 1 kg peşte proaspăt
  • 4 cartofi
  • 1 morcov mare
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 1 foaie de dafin
  • câteva boabe de piper
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • sare
  • piper măci­nat
  • 1 legătură pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Speli bine rădăcina de pătrunjel şi morcovul, apoi le pui la fiert în apă sărată care a dat în clocot, împreună cu ceapa curăţată, foaia de dafin şi câteva boabe de piper.

Când zarza­vatul s-a înmuiat, adaugi cartofii curăţaţi şi tăiaţi bucăţi. Cureţi apoi peştele, îl speli bine, îl presari cu sare, îl laşi deoparte, apoi îl adaugi în oala în care fierb legumele. Acoperi oala cu un capac şi laşi să fiar­bă la foc domol până când peştele este gata.

Dai vasul la o parte, laşi peştele să se răcească în apa în care a fiert, apoi îl scoţi, îl dezosezi şi îl tai bucăţi. Tai rondele morcovul şi răcăcina de pătrunjel pe care le pui într-un castron, adaugi cartofii şi peştele bucăţi.

Prepari un sos din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper măcinat, puţină zeamă în care a fiert peştele. Presari pătrunjel verde tocat şi aduci salata la masă.

 

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.