Salată de peşte proaspăt
PrinteazaSalată de peşte proaspăt
- 1 kg peşte proaspăt
- 4 cartofi
- 1 morcov mare
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- 1 foaie de dafin
- câteva boabe de piper
- 3 linguri ulei
- 3 linguri zeamă de lămâie
- sare
- piper măcinat
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Speli bine rădăcina de pătrunjel şi morcovul, apoi le pui la fiert în apă sărată care a dat în clocot, împreună cu ceapa curăţată, foaia de dafin şi câteva boabe de piper.
Când zarzavatul s-a înmuiat, adaugi cartofii curăţaţi şi tăiaţi bucăţi. Cureţi apoi peştele, îl speli bine, îl presari cu sare, îl laşi deoparte, apoi îl adaugi în oala în care fierb legumele. Acoperi oala cu un capac şi laşi să fiarbă la foc domol până când peştele este gata.
Dai vasul la o parte, laşi peştele să se răcească în apa în care a fiert, apoi îl scoţi, îl dezosezi şi îl tai bucăţi. Tai rondele morcovul şi răcăcina de pătrunjel pe care le pui într-un castron, adaugi cartofii şi peştele bucăţi.
Prepari un sos din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper măcinat, puţină zeamă în care a fiert peştele. Presari pătrunjel verde tocat şi aduci salata la masă.
Pofta bună!