Salată de porumb, ciuperci si branză
PrinteazaSalată de porumb, ciuperci si branză
Pentru salată ai nevoie de:
- 3 roşii mari
- 2 ardei graşi
- 2 cepe
- 1 cutie porumb
- 1 cutie mică de ciuperci
- 100 g brânză sărată
Pentru sos ai nevoie de:
- 1 lingură de muştar fin
- 2 linguri ulei
- 3-4 linguri oţet
- puţină apă
- 1 linguriţă sare
- 1-2 linguriţe zahăr
Mod de preparare:
Cureţi roşiile, ardeii şi ceapa, le tai ca pentru salată şi le amesteci într-un castron. Adaugi şi brânza tăiată cuburi. Scurgi porumbul şi ciupercile, le speli pe toate sub un jet de apă rece şi le adaugi in salată.
In cazul in care faci salata cu porumb din gradina, pui la fiert un ştiulete cu apa pentru 20-30 de minute si cand e gata il lasi sa se raceasca. Cureti cu grija boabele de porumb si le adaugi in salata.
Amesteci apoi mustarul cu ulei, oţetul, puţina apă, sare si zahărul, adaugi sosul obţinut in salată si o omogenizezi.
Poftă bună!
Delicioasa salata!