Salată de scrumbii sărate cu ceapă
PrinteazaSalată de scrumbii sărate cu ceapă
- 2 scrumbii mijlocii
- 3 cepe mari
- 100 g măsline
- 2–3 linguri ulei
- 2–3 linguri oţet
Mod de preparare:
Se despică scrumbiile pe burtă, se scot icrele sau lapţii şi se ţin în apă puţin călduţă timp de 5–6 ore.
Se spală apoi în apă rece, se curăţă de pieliţă trăgînd–o de la cap la coadă, se scoate şira spinării cu toate oasele mari, se taie în bucăţi late de două degete care se aranjează apoi una lîngă alta pe o farfurie lungă, astfel încît să dea impresia că scrumbiile sînt întregi.
Ceapa dinainte curăţatăşi ţinută la apă rece se taie, cu un cuţit bine ascuţit, rotogoale cît se poate de subţiri.
Se aşază rotogoalele în jurul peştelui, iar peste ele măslinele fără sîmburi. Se stropeşte cu ulei şi oţet.
Pofta buna!