Salata de sfecla cu oua rascoapte

Printeaza

O reteta de salata de sfecla, oua, smantana, lamaie, mustar, hrean, sare si piper.Salata de sfecla cu oua rascoapte

Ingrediente:

  • 1 kg sfeclă
  • 2 ouă
  • 3 linguri smântână
  • 1 lămâie
  • 1 lingură muştar
  • 1 linguriţă hrean ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi sfecla şi o pui la fiert în apă rece cu sare. Cât timp fierbe sfecla, speli ouăle şi le pui la fiert în apă rece cu sare şi un pic de oţet ca să nu crape. Faci un sos din muştar amestecat cu smantana şi zeamă de lămâie.

Iei ouăle de pe foc (trebuie să fie fierte foarte tari), le laşi în apă rece 2-3 mi­nute şi apoi le decojeşti. Intr-un cas­tron pui sfecla fiartă şi tăiată bastonaşe, împrejurul ei sosul şi o presari cu hrean şi ouă tăiate. Presari sare şi piper, după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.