Salata de vara cu peste afumat, cartofi si oua
PrinteazaSalata de vara cu peste afumat, cartofi si oua din: cartofi, boabe de fasole, castravete, otet de vin, zahar, oua, ridichi, creson, menta, peste afumat, ulei de masline, otet de vin alb, iaurt, sos de hrean.
- 500 g cartofi noi mici, fierti
- 300 g boabe de fasole
- 1 castravete, taiat felii
- 2 linguri otet de vin
- 1 lingurita zahar
- 4 oua fierte si taiate sferturi
- 1 legatura ridichi, taiate felii
- 75 g creson (untisor)
- 1 legatura mica de menta
- 250 g peste afumat
pentru vinegreta:
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet de vin alb
- 4 linguri iaurt integral
- 2 lingurite sos de hrean
Mod de preparare:
Fierbe cartofii 15-20 de minute. Adauga boabele de fasole in ultimele 10 minute sau foloseste boabe din conserva. Stropeste castravetele cu otetul si zaharul si lasa sa stea deoparte 10 minute; apoi stoarce. Fierbe ouale in apa rece 6 minute.
Trece-le sub jet de apa rece, curata-le de coaja si taie-le sferturi. intr-un bol larg combina ingredientele ramase cu cartofii, fasolea, ouale, cresonul si castravetele. Amesteca ingredientele pentru vinegreta si stropeste salata inainte de a servi.
Salata de vara cu peste afumat, cartofi si oua
Pofta buna!