Salata de vinete cu chimen si lipie
Printeazaalata de vinete cu chimen si lipie din: lipii, vinete, ulei de susan, lamaie, chimen, sare, piper, patrunjel, salata verde.
- 4 lipii arăbeşti
- 2 vinete mari un căţel de usturoi
- 1/4 linguriţă ulei de susan
- o lingură zeamăde lămâie
- 1/4 linguriţă chimen măcinat
- sare
- piper negru măcinat
- 2 linguri pătrunjel verde tocat
- salată verde pentru ornat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul cu circa un sfert de oră înainte de a vă apuca de gătit. Tăiaţi lipiile în fâşii, aşezaţi-le într-un singur strat pe fundul unei tăvi mari şi băgaţi-le la cuptor 15 minute, până când se rumenesc şi devin uşor crocante. Lăsaţi-le să se răcească pe un grătar.
Coaceţi vinetele pe grătar, împreună cu usturoiul, apoi îndepărtaţi pieliţa şi puneţi pulpa în vasul robotului de bucătărie, împreună cu căţelul de usturoi, uleiul, zeama de lămâie şi chimenul.
Mixaţi până la obţinerea unei paste fine, omogene.Adăugaţi pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust.Aşezaţi salata în farfurii individuale, ornaţi cu frunze de salată verde si serviţi cu fâşii de lipie.
Pofta buna!