Salata de fasole, mazare si paste orzo

Printeaza

O reteta de salata de fasole, mazare si paste orzo din: paste orzo, mazare, bob, smantana, coaja de lamaie si zeama de lamaie, parmezan si frunze de busuioc.

Ingrediente:Salata de fasole, mazare si paste orzo

  • 375 g de paste orzo sau alte paste mici
  • 250 g mazare, proaspata sau decongelata
  • 250 g de bob, din conserva
  • 140 g smantana
  • coaja rasa de la 1 lamaie, plus 2 linguri de zeama
  • 1 lingura de parmezan ras
  • 1 mana frunze de busuioc, rupte

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet, apoi se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. Se fierbe mazarea in alt vas cu apa clocotita, trei minute. Se scurg si se lasa sa se aceasca putin.

Se scurge bobul si se cojeste de pielita, daca ai timp; se amesteca impreuna cu mazare si pastele. Se face dressingul din smantana, zeama de lamaie si parmezan. Se asezoneaza bine si se adauga amestecul de paste. Inainte de servire, se presara coaja rasa de lamaie si busuiocul.

Salata de fasole, mazare si paste orzo

Salata de fasole, mazare si paste orzo

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.