Salata de fasole, mazare si paste orzo
PrinteazaO reteta de salata de fasole, mazare si paste orzo din: paste orzo, mazare, bob, smantana, coaja de lamaie si zeama de lamaie, parmezan si frunze de busuioc.
- 375 g de paste orzo sau alte paste mici
- 250 g mazare, proaspata sau decongelata
- 250 g de bob, din conserva
- 140 g smantana
- coaja rasa de la 1 lamaie, plus 2 linguri de zeama
- 1 lingura de parmezan ras
- 1 mana frunze de busuioc, rupte
Mod de preparare:
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet, apoi se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. Se fierbe mazarea in alt vas cu apa clocotita, trei minute. Se scurg si se lasa sa se aceasca putin.
Se scurge bobul si se cojeste de pielita, daca ai timp; se amesteca impreuna cu mazare si pastele. Se face dressingul din smantana, zeama de lamaie si parmezan. Se asezoneaza bine si se adauga amestecul de paste. Inainte de servire, se presara coaja rasa de lamaie si busuiocul.
Salata de fasole, mazare si paste orzo
Pofta buna!