Salata de fasole si mere

Printeaza

Salata de fasole si mere din: mere, fasole, ceapa, iaurt, curcuma, scortisoara, chimen, cuisoare, zahar, coriandru, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:

  • 2 mere roşii
  • 250 g fasole mare albă
  • 1 ceapă
  • 2 borcănele de iaurt natural gras
  • 1/2 linguriţă de curcuma
  • 1/2 linguriţă de praf de scorţişoară
  • 1/2 linguriţă de chimen
  • 2 cuişoare
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 rămurică de coriandru proaspăt
  • 2 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi 12 ore la înmuiat fasolea în apă rece, apoi scurgeţi-o şi puneţi-o la fiert 1 oră şi ju­mătate, în multă apă cu sare. Scurgeţi-o din nou şi lăsaţi-o deoparte.

Spălaţi coriandrul şi tocaţi-l fin, păstrându-vă câteva frunzuliţe pentru ornat. Curăţaţi cea­pa, tocaţi-o mărunt şi puneţi-o într-o tigaie să se călească la foc foarte mic două minute, cu uleiul de măsline şi cu mirodeniile.

Intre timp, spălaţi merele, îndepărtaţi cotorul şi tăiaţi-le felii subţiri. Puneţi-le în tigaie, adăugaţi zahărul şi fierbeţi-le până se înmoaie, pe urmă puneţi şi fasolea fiartă, potriviţi de sare şi de piper şi fierbeţi 5 minu­te să prindă gust.

Pe farfurii individuale, puneţi un pat de faso­le, deasupra feliile de mere uşor suprapuse, turnaţi sosul de ceapă şi mirodenii şi stropiţi totul cu câteva linguri din sosul dulce scurs la călirea merelor.

Presăraţi coriandrul tocat, ornaţi cu frunzuliţele întregi pe care le-aţi ţinut deoparte şi însoţiţi totul cu o lingură de iaurt.

 

Salata de fasole si mere

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.