Salată de fasole cu sfeclă
PrinteazaO reteta de salata de fasole cu sfecla din: fasole verde, sfecla rosie, morcovi, rosii cherry, ridichi, branza feta, ceapa rosie, coriandru, migdale, otet balsamic, ulei de masline, parmezan, sare, piper, ardei capia si ardei iute.
- 350 g fasole verde
- două sfecle roşii mici
- doi morcovi
- 8 roşii cherry
- 4 ridichi
- 10 g brânză feta
- o ceapă roşie
- coriandru uscat
- 50 g migdale
- oţet balsamic
- 3 linguri de ulei de măsline
- 50 g parmezan
- sare
- piper
- ardei capia
- ardei iute
Mod de preparare:
Fasolea verde se curăţă, se spală, se fierbe în apă cu sare zece minute, se clăteşte cu apă rece şi se pune într-un castron. Morcovii şi sfecla roşie se curăţă de coajă, se spală, se fierb cu puţină sare şi se pun într-un castron. Când s-au răcit, se taie felii sau bucăţi mai mici şi se pun peste fasole.
Se adaugă ridichile spălate şi ‘tăiate rondele, roşiile cherry tăiate sferturi, brânza feta tăiată cubuleţe şi ceapa roşie tăiată peştişori. Se presară o linguriţă de coriandrul uscat, sare şi piper după gust. Se toarnă uleiul de măsline, două linguri de oţet balsamic, migdalele tăiate felii şi prăjite.
Se amestecă totul cu grijă ca să nu se sfărâme ingredien¬tele, se pune salata în boluri, se presară parmezan ras şi se serveşte. La salata se mai poate adauga ardei capia sau ardei iute tocati marunt.
Salată de fasole cu sfeclă
Pofta buna!