Salata de ficatei si chorizo
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de ficatei si chorizo din: chorizo, unt, ficatei de pui, miz de frunze de salata, patrunjel, miez de nuca, ulei de nuci si otet de vin alb.
- 200 g chorizo proaspat sau alt carnat condimentat de porc, taiat in bucati mai mari
- 25 g unt
- 350 g ficatei de pui, spalati si curatati
- 110 g mix de frunze de salata
- 1 legatura de patrunjel tocat grosier
- 1 mana mare miez de nuca
pentru dressing:
- 1 lingura ulei de nuci
- 1 lingura otet de vin alb
Mod de preparare:
Se caleste chorizo intr-o tigaie mare, pana devine crocant. Se scoate din tigaie cu o spumiera si se pune deoparte, pastrand o lingura din uleiul folosit. Pentru dressing, se amesteca uleiul de nuci, uleiul pastrat si otetul de vin alb, apoi se adauga sare si piper.
Se topeste untul in aceeasi tigaie pana sfaraie, apoi se calesc ficateii cam 2 minute pe fiecare parte. Se pune totul laolalta intr-un castron mare, apoi se stropeste cu dressingul, se amesteca bine si se serveste imediat.
Salata de ficatei si chorizo
Pofta buna!