Salata frantuzeasca

Printeaza

 

O reteta simpla si gustoasa de salata frantuzeasca din:cartofi, ceapa, morcov, usturoi, vin, ulei, zeama de lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Salata frantuzeasca

  • 500 g cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1căţel de usturoi
  • 1 pahar vin
  • 2 linguri ulei
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli, fierbi şi tai cartofii cubuleţe. Cureţi morcovul, îl tai felii subţiri şi îl pui la fiert.Intr-un bol de salată pui cartofii, morcovul, ceapa tăiată julien şi ustu­roiul pisat.

Torni deasupra vinul şi laşi 1 oră, până se absoarbe. Separat amesteci zeama de la lămâie şi ulei, compoziţie pe care o torni la final peste salată. Ornezi cu o felie subţire de lămâie şi frunze de pătrunjel.

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • salata frantuzeasca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.