Salata frantuzeasca
Printeaza
O reteta simpla si gustoasa de salata frantuzeasca din:cartofi, ceapa, morcov, usturoi, vin, ulei, zeama de lamaie, sare si piper.
- 500 g cartofi
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1căţel de usturoi
- 1 pahar vin
- 2 linguri ulei
- zeama de la 1/2 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli, fierbi şi tai cartofii cubuleţe. Cureţi morcovul, îl tai felii subţiri şi îl pui la fiert.Intr-un bol de salată pui cartofii, morcovul, ceapa tăiată julien şi usturoiul pisat.
Torni deasupra vinul şi laşi 1 oră, până se absoarbe. Separat amesteci zeama de la lămâie şi ulei, compoziţie pe care o torni la final peste salată. Ornezi cu o felie subţire de lămâie şi frunze de pătrunjel.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- salata frantuzeasca