Salată grecească cu busuioc

Printeaza

O reteta de salata greceasca cu busuioc din: castravete, rosii, ceapa, peperoni, branza feta, otet din vin alb, sare, piper, ulei de masline, masline si busuioc.

Ingrediente:

  • 1 castravete
  • 4 rosii
  • 2 cepe medii
  • 4 peperoni nu foarte iuti
  • 200 g branza feta
  • 4 linguri otet din vin alb
  • sare
  • piper
  • 6 linguri ulei de masline
  • 100 g masline negre fara samburi
  • putin busuioc

 

Mod de preparare:

Pregătiţi legumele. Tăiaţi castravetele bucăţi mici, iar roşiile, felioare. Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în jumătate, apoi inele subţiri, îndepărtaţi seminţele ardeiului şi tăiaţi-l, de asemenea, inele subţiri.

Fărâmiţaţi brânza feta. Pentru marinată, amestecaţi într-un castron oţetul, sarea şi piperul. Turnaţi uleiul treptat. Aşezaţi pe patru farfurii bucăţile de castravete, feliile de roşii şi inelele de ceapă şi peperoni.

Presăraţi măslinele, apoi turnaţi marinata peste salată. Presăraţi brânza feta şi ornaţi salata cu frunze de busuioc. O puteţi servi cu pâine cu susan.

Salată grecească cu busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.