Salata greceasca de fasole verde si ardei gras
PrinteazaSalata greceasca de fasole verde si ardei gras din: fasole verde, sare, ardei graşi galbeni, roşii, ridichi, piper, oţet de vin alb, ulei de măsline, cimbru, telemea.
Ingrediente:
- 600 g fasole verde
- sare
- 2 ardei graşi galbeni
- 4 roşii
- 4 ridichi
- piper
- 2 linguri oţet de vin alb
- 5 linguri ulei de măsline
- 1 legătură cimbru
- 150 g telemea
Mod de preparare:
Fasolea verde se fierbe cca 12 min. într-o cantitate mare de apă cu sare; se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.
Se curăţă ardeii graşi şi se taie fâşii. Se taie în opt roşiile. Ridichile se toacă.
Se amestecă oţetul cu sare şi piper; se înglobează uleiul ‘de măsline, bătând cu telul. Se adaugă ridichile şi se amestecă. într-un castron, se amestecă fasolea verde cu ardei gras şi roşii; se toarnă dressingul.
Se adaugă cimbru tocat şi se amestecă. Se lasă să se pătrundă cca 60 min.
Inainte de servire, pe salată se presară cubuleţe de telemea. Se oferă alături pâine ţărănească.
Salata greceasca de fasole verde si ardei gras
Pofta buna!