Crochete bechamel din: ulei de masline, faina, lapte, sunca, conserva de ton, ou, paine prajita, sare. Ingredinte: ulei de masline (sau floarea soarelui) trei linguri de faina lapte (aproximativ jumatate litru) sunca trecuta prin mixer o conserva de ton sau alta carne trecuta prin mixer un ou piine prajita in cuptor sau prajitor si apoi […]
Salata de iarna cu varza rosie
PrinteazaSalata de iarna cu varza rosie din: varza rosie, ceapa rosie, mere rosii, sfecla, nuci, portocale, otet de vin rosu, jeleu de coacaze, miere si ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 varza rosie (650 g)
- 2 cepe rosii mici, toacte
- 2 mere rosii, fara cotor, taiate cuburi
- 250 g de sfecla fiarta, taiata cuburi
- 50 g nuci, tocate grosier
- 2 portocale mari
- 5 linguri otet de vin rosu
- 3 linguri gem sau jeleu de coacaze
- 2 linguri miere
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Taie varza în sferturi, apoi scoate cotorul alb. Toac-o fin şi pune-o într-un bol mare, împreună cu ceapa, merele, sfecla şi nucile.
Rade fin deasupra coaja de portocală. Taie puţin din capetele portocalelor, astfel încât să stea pe suprafaţa de lucru.
Cu ajutorul unui cuţit mic şi zimţat, îndepărtează pieliţa albă. Deasupra unui bol, desfă fiecare portocală în segmente.
Toacă-le grosier şi adaugă-le în bolul cu varza.
Amestecă oţetul cu gemul de coacăze, mierea şi uleiul, sucul lăsat de portocale şi asezonează, apoi amestecă totul cu salata.
Se păstrează 3-4 zile la frigider.
Salata de iarna cu varza rosie
Pofta buna!
Creier in aspic din: creieri, masline, gogosari, patrunjel, albus de ou rascopt, patrunjel verde. Ingredinte: 1 creier mare sau 2 mici masline gogosari patrunjel verde 1 albus de ou rascopt patrunjel verde Mod de preparare: Creier in aspic: fierbe creierul si se serveste in aspic fie intreg, fie taiat felii. toarna aspic intr-o […]