Salată indiană cu naut
PrinteazaSalată indiană cu naut din: ulei de masline, usturoi, ardei iute, seminte de chimen, naut, rosii, lamaie, paine naan, sare, piper, coriandru, castravete, ceapa rosie, spanac, sare si piper.
Ingrediente:
- 80 ml ulei de masline
- 2 capatani de usturoi pisat
- 2 ardei iuti fara seminte, taiati
- 40 g seminte de chimen, strivite usor
- 800 g naut
- 3 rosii curatate de pulpa si injumatatite
- 1 lamaie, doar coaja
- 1 paine naan
- sare
- piper
- pentru salata
- 30 g coriandru proaspat
- 1/2 castravete, taiat pe lung
- 1 ceapa rosie medie, tocata
- 100 g spanac tanar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune 60ml din uleiul de măsline într-o tigaie. Adaugă usturoiul, ardeii iuţi, chimenul şi lasă-le la foc mediu timp de 10 minute.
Ai grijă să nu se ardă usturoiul. Adaugă năutul şi mai lasă la foc pentru încă 5 minute. între timp, încinge grill-ul la foc mare.
Adaugă roşiile şi coaja de lămâie peste năut. Condimentează cu sare şi piper.
Unge pâinea naan cu uleiul de măsline rămas şi prăjeşte-o la grill pe ambele părţi până se rumeneşte. Rupe-o în bucăţi.
Amestecă ingredientele pentru salată şi împarte în mai multe farfurii. Aşază peste salată năutul şi bucăţile de pâine naan.
Salată indiană cu naut
Pofta buna!
Buna salata asta, o s-o icnerc si eu
Vreau si eu 🙂