Salată mediteraneeană de cartofi

Printeaza

O reteta de salata mediteraneeana de cartofi din: ulei de masline, ceapa, usturoi, oregano, rosii, ardei copti, cartofi, masline negre si frunze de busuioc.

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mica, tocata fin
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 lingurita de oregano, proaspat sau uscat
  • 200 g rosii din conserva
  • 100 g de ardei copti din borcan, scursi si feliati
  • 300 g de cartofi noi, taiati pe jumatate daca sunt prea mari
  • 25 g masline negre, feliate
  • 1 mana de frunze de busuioc, rupte

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se căleşte ceapa 5-10 minute, până se înmoaie. Se adaugă usturoiul şi oregano. După un minut, se adaugă roşiile şi ardeii copţi, se asezonează şi se mai ţin pe foc 10 minute.

Se pun cartofii într-o oală în care fierbe deja apă cu sare şi se lasă 10-15 minute, până se înmoaie. Se scurg bine, se amestecă împreună cu sosul şi se servesc calzi, presăraţi cu măsline şi busuioc.

Salată mediteraneeană de cartofi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna salata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.