Salată de morcovi cu sos de creson
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de morcovi cu sos de creson din: morcovi, mere, hrean, ulei de masline, lamaie, zahar, iaurt, sos de creson, sos chili, zahar, eisberg si sare.
- 4 morcovi mari
- 4 mere
- 2 linguri hrean
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lămâie
- 1 lingură de zahăr
sos:
- 1 iaurt
- 3 linguri de sos de creson proaspăt
- sos chili
- 1 lingură de zahăr
- 1 salată eisberg
- sare
- 1 măr pentru decor
Mod de preparare:
Se spală morcovii, se taie felii, apoi fâşii. Se spală merele, se taie în sferturi, se scoate cotorul şi se taie în cubuleţe mici. Se spală hreanul şi se dă prin răzătoarea mică.
Se pun merele şi morcovii într-un castron, se stropesc cu sucul de la o jumătate de lămâie, se adaugă zahărul, 2 linguri de ulei de măsline şi hreanul tocat. Se pune sare după gust şi se amestecă uşor.
Se pune la frigider şi se lasă deoparte. Se amestecă 2 linguri de creson tocat, câteva picături de sos de chili, zahărul şi sucul de la altă jumătate de lămâie şi se încorporează în iaurt.
Se adaugă sare. Se spală bine salata eisberg, se lasă să se scurgă şi se rup frunzele. Se taie fâşii şi se amestecă cu salata de morcovi. Deasupra se toarnă sosul, se garniseşte cu creson si cu felii de măr.
Salată de morcovi cu sos de creson
Pofta buna!