Salată de orez, linte şi conopidă

Printeaza

O reteta savuroasa de Salată de orez, linte şi conopidă din: conopida, ulei de masline, boia, orez, linte, stafide, patrunjel, frunze de menta, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline si otet de vin alb.

Ingrediente:

  • 1 kg de conopidă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă de boia
  • 300 g amestec de orez sălbatic cu orez basmati
  • 300g de linte
  • 300g de stafide
  • 1 mână de pătrunjel, tocat grosier

pentru dressing:

  • 1 mână frunze de mentă, tocate
  • coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi
  • 8 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oţet de vin alb

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Rupe conopida în bucheţele, presară uleiul şi boiaua. Pune totul într-o tavă şi dă la cuptor 40 de minute, până se înmoaie conopida. Lasă să se răcească puţin.

Intre timp, clăteşte orezul şi lintea, apoi pune-le într-o crăticioară şi acoperă-le cu o carftitate de apă dublă faţă de volumul lor. Acoperă cratiţa cu capac, adu în punctul de fierbere şi lasă 25-30 de minute. Scurge şi clăteşte sub jet de apă rece.

Pentru dressing, amestecă toate ingredientele. Asezonează-le şi toarnă-le peste orezul călduţ, apoi adaugă conopida, stafidele şi pătrunjelul.

Salată de orez, linte şi conopidă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.