Salata de paste cu sos cremos
PrinteazaO reteta de salata de paste cu sos cremos din: paste spiralate, salata aisberg, rosii, castravete, seminte de floarea soarelui, arpagic, iaurt, maioneza, hrean cu smantana si sare si piper.
- 200 g spirelli (paste spiralate)
- 1/2 de capatana de salata aisberg
- 150 g de rosii (cat se poate de mici)
- 1/2 castravete pentru salata
- 3 linguri de seminte de floarea soarelui
- 1/2 de legatura de arpagic
- 150 g iaurt
- 2 linguri de maioneza pentru salata
- 1 lingura de hrean cu smantana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, pana devin al dente, se rastoarna in alt vas, se scurg si se clatesc cu apa rece. Intre timp, se spala salata si legumele. Se curata salata si se taie in fasii de latimea degetului.
Castravetele se taie pe lungime, in patru, se indeparteaza semintele cu o lingurita si se taie pulpa in rondele de 1 cm grosime. Se prajesc semintele de floarea soarelui intr-o tigaie uscata, pana li se simnte aroma.
Arpagicul se spala si se taie in rondele, se omogenizeaza amestecul format din iaurt, maioneza si hrean. Se condimenteaza puternic cu sare si piper. Se incorporeaza arpagicul.
Pastele racite se amesteca bine cu salata, rosiile si castravetii. Se incorporeaza bine sosul. Salata se serveste presarata cu semintele de floarea-soarelui.
Salata de paste cu sos cremos
Pofta buna!