Salată cu radicchio şi brânză de capră
PrinteazaO reteta de salata cu radicchio si branza de capra din: radicchio, ceapa rosie, fasole verde, branza de capra, stafide, coriandru, zahar de trestie, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 1 inimă de radicchio
- 4 cepe roşii
- 200 g fasoilcă verde
- 200 g brânză proaspătă de capră
- 1 lingură de stafide
- 20 g coriandru uscat
- 1 lingură de zahăr de trestie
- 3 linguri de oţet de vin roşu
- 5 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
- 1 lingură de piper roşu, boabe
- 1 lingură de piper verde, boabe
Mod de preparare:
Curăţaţi cepele şi tăiaţi-le felioare. încingeţi ulei extravirgin de măsline într-o tigaie şi căliţi felioarele de ceapă 4 minute la foc mic, amestecând des. Potriviţi de sare, turnaţi deasupra oţetul, puneţi capacul şi mai fier- beţi 6-8 minute.
Când sunt gata, scoateţi-le şi păstraţi-le deoparte. Puneţi în tigaie, în sosul astfel format, stafidele, presăraţi deasupra zahărul de trestie şi piper negru proaspăt măcinat, din abundenţă. Amestecaţi, aşteptaţi câteva minute să se umfle stafidele, după care stingeţi focul.
Spălaţi şi tăiaţi capetele fasolei verzi, tăiaţi-o în două sau în trei, apoi lăsaţi-o să fiarbă în apă clocotită cu sare 5 minute. Răciţi-o sub un jet de apă. Spălaţi cele mai fragede frunze de radicchio, tamponaţi-le cu hârtie absorbantă de bucătărie şi tăiaţi-le în două pe lungime. Aranjaţi-le pe farfurii şi deasupra lor răsfiraţi felioarele de ceapă şi fasolica verde.
Frecaţi bine cu o furculiţă brânza de capră cu coriandrul uscat. Face-ţi din ea bile micuţe şi rostogoliţi-le prin piper roşu şi verde măcinat anterior. Puneţi şi biluţele de brânză peste verdeţuri, stropiţi totul cu sosul pregătit în tigaia unde s-au călit cepele şi stafidele, apoi serviţi.
Salată cu radicchio şi brânză de capră
Pofta buna!