Salată sanatoasa de cartofi
PrinteazaSalată sanatoasa de cartofi din: cartofi, maioneza, iaurt, smantana, mustar dijon, lapte, ceapa verde, chives si tarhon.
- 750 g de cartofi albi, curatati
- 2 linguri de maioneza de calitate
- 3 linguri de iaurt
- 3 linguri de smantana degresata
- 1 lingurita de mustar Dijon
- 1 lingura de lapte semidegresat
- 8 fire de ceapa verde, curatate, taiate in jumatate pe lungime si feliate
- 3 linguri de chives tocate
- 1 lingura de tarhon tocat
Mod de preparare:
Taie cartofii în cuburi cu latura de 2,5-3cm. Dacă toate cuburile au dimensiuni aproximativ egale, se vor fierbe uniform şi în acelaşi timp.
Pune cartofii într-o oală în care fierbe suficientă apă încât să-i acopere. Odată ce apa a început din nou să clocotească, dă focul mai mic şi lasă cartofii să fiarbă 10 minute sau până se pătrund, dar fără să înceapă să se dezintegreze.
Pune-i într-o strecurătoare şi scurge-i bine, apoi transferă-i într-un bol mare. Intre timp, amestecă maioneza cu iaurtul, smântână, muştarul şi laptele. Adaugă ceapa verde şi aproape întreaga cantitate de chives şi tarhon peste cartofi. Asezonează cu mult piper şi cu foarte puţină sare.
Adaugă dressingul peste cartofi, când aceştia încă sunt calzi, apoi amestecă cu grijă pentru a se acoperi bine cu sos, dar fără să înceapă să se fărâmiţeze. Răstoarnă salata într-un bol pentru servit şi presară restul de chives şi tarhon.
Serveşte salata rece, însă ţine minte că aroma va fi mai puternică dacă o vei consuma la temperatura camerei (şi nu direct din frigider). Poate sta la frigider câteva ore înainte de a fi servită.
Salată sanatoasa de cartofi
Pofta buna!
sanatoasa si gustoasa
Sigur e sanatoasa?