Salata de sfecla cu muschi tiganesc
PrinteazaO reteta de salata de sfecla cu muschi tiganesc din: sfecla rosie, otet, fructe de avocado, suc de lamaie, muschi tiganesc, smantana, marar, sare si piper alb.
- 500 g radacina de sfecla rosie
- 200 ml otet
- 2 fructe de avocado
- sucul stors de la 1 lamaie
- 300 g muschi tiganesc (bucata intreaga)
- 400 g smantana
- 1 legatura marar proaspat
- sare
- piper alb macinat
Mod de preparare:
Se coace sfecla în cuptor, se lasă să se răcească şi se decojeşte. Se taie cuburi şi se marinează într-un amestec de oţet cu sare şi piper. Se curăţă de coajă fructele de avocado şi se taie în două. Se scoate sâmburele lemnos şi se taie cuburi pulpa. Se stropesc cu suc de lămâie şi se pun deoparte.
Se taie cuburi muşchiul ţigănesc, în boluri sau pahare largi de sticlă, se aşază un strat de sfeclă roşie, unul de avocado şi deasupra unul de muşchi ţigănesc. Se repartizează deasupra smântână condimentată cu sare şi piper alb şi se ornează cu mărar proaspăt.
Salata de sfecla cu muschi tiganesc
Pofta buna!