Salată de sfeclă roşie cu coaja de portocala
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de sfecla rosie cu coaja de portocala din: sfecla rosie, sare, ceapa, otet de mere, ulei de nuca, supa, piper, portocale, spanac si miez de nuca.
- 400 g sfeclă roşie
- sare
- 2 cepe
- 5 linguri oţet de mere
- 7 linguri ulei de nucă
- 100 ml supă
- piper
- 2 portocale
- 300 g frunze tinere de spanac
- 50 g miez de nucă
Mod de preparare:
Se curăţă sfecla roşie şi se fierbe în apă cu sare cca 45 min. Se scoate şi se aşază câteva minute în apă rece. Apoi se decojeşte şi se taie felii.
Se toacă ceapa şi se amestecă împreună cu oţet, ulei, supă, sare şi piper. Se toarnă două treimi din acest amestec peste sfecla roşie.
Se spala o portocala cu apa fierbinte si se rad bucati de coaja. Apoi se curata bine ambele portocale si se scot feliile dintre pielitele albe.
Se amesteca impreuna cu sflecla si se lasa sa se patrunda circa 30 de minute.
Se pregatesc frunzele de spanac si se amesteca impreuna cu restul de marinata. Se servesc cu salata de sfecla rosie. Se presara coaja de portocala si nuci
Salată de sfeclă roşie cu coaja de portocala
Pofta buna!