Salata de sfecla

Printeaza

O reteta de salata de sfecla din: sfecla, morcov, cartofi, slanina, ceapa rosie, patrunjel, sare, ulei de masline si otet.

Ingrediente:Salata de sfecla

  • 2 sfecle
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 150 g slanina taraneasca
  • 1 ceapa rosie
  • patrunjel
  • sare
  • 5 linguri cu ulei de masline
  • 1 lingurita cu otet

 

Mod de preparare:

Spala sfeclele, sterge-e cu un prosop de hartie si baga-le in cuptor 60-75 de minute.

Lasa-le sa se raceasca si curata-le de coaja.

Intre timp, pune apa la fiert cu o lingurita de sare. Inainte sa dea in clocot, adauga cartofii si morcovii intregi.

Fierbe-i 20-25 de minute, scurge-i si lasai sa se raceasca. Taie in cubulete sfecla, morcovii si cartofii si pune totul intr-un castron.

Adauga ceapa tocata marunt si slanina rumenita separat in putin ulei.

Stropeste salata cu restul de ulei si cu un strop de otet daca preferi sa iasa mai acrisoara.

Las-o la rece minim o ora, ca aromele sa se intrepatrunda.

Salata de sfecla

Salata de sfecla

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata cu dovleac si sfecla

Salata cu dovleac si sfecla din: dovleac, sfecla, cartofi, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 250 g dovleac plăcinfar fiert 1 bucată de sfeclă roşie 2 cartofi 1 salată verde câteva crenguţe de mărar verde ulei de măsline 1 lămâie sare   Mod de preparare: Se coc în cuptor dovleacul plăcintar tăiat în bucăţi mai mari, sfecla […]

 

Salată de sfeclă

Salata de peste cu sfecla

Salata de peste cu sfecla din: sfecle, file de peste afumat, morcovi, cartofi, maioneza, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 sfecle coapte 250 g file de peşte afumat 2 morcovi fierţi 4 cartofi fierţi 3-4 linguri maioneză sare piper pătrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Se taie peştele în cuburi. Se rad morcovii şi cartofii […]

 

Salata de sfecla si cartofi

Salata de sfecla si cartofi

Salata de sfecla si cartofi din: cartofi, sfecla, capere, ulei, otet, mustar, sare, piper. Ingrediente: 2 cartofi mari 2 sfecle roşii 1 lingură de capere murate 2 linguri ulei 2 linguri oţet de vin alb 1 linguriţă muştar picant sare piper   Mod de preparare: Speli cartofii şi sfecla şi îi fierbi, în vase separate, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.