Salata cu snitel si mazare tucara
PrinteazaO reteta de salata cu snitel si mazare tucara din: snitele de pui sau porc, piper, suc de lamaie, sare, salata iceberg, ridichi, castravete, rosii cherry, ulei de germeni de grau si verdeata.
- 4 snitele de pui sau porc (a 80 g)
- piper
- 1 lingura suc de lamaie
- 150 g mazare tucara
- sare
- 1/2 salata iceberg
- 1 legatura ridichi
- 1/2 castravete
- 150 g rosii cherry
- 4 linguri ulei de germeni de grau
- 1 legatura verdeata
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, piperaţi-o, stro- piţi-o cu suc de lămâie şi lăsaţi-o 15 minute să se marineze. Pregătiţi legumele. Opăriţi mazărea 2-3 minute în apă cu sare, apoi puneţi-o în strecurătoare, turnaţi apă rece peste ea şi lăsaţi-o să se scurgă.
Tăiaţi salata bucăţi, apoi tăiaţi ridichile şi castravetele felii rotunde. Tăiaţi roşiile în două. Incingeţi 1 lingură de ulei de germeni de grâu într-o tigaie şi prăjiţi şniţelele 2-3 minute pe fiecare parte, apoi săraţi-le.
Amestecaţi sosul cu 3 linguri de apă şi restul de ulei. Aşezaţi şniţelele peste salată şi turnaţi dressingul. Ornaţi cu feliile de lămâie.
Salata cu snitel si mazare tucara
Pofta buna!