Salată verde cu şuncă si ciuperci
PrinteazaSalată verde cu şuncă si ciuperci
- 200 g şuncă
- 1/2 cutie de ciuperci
- sare
- piper
- oţet (sau zeamă de lămâie)
- ulei după gust
- măsline
- o roşie cherry pentru decorat
Mod de preparare:
Speli salata foaie cu foaie şi o tai mărunt. Şunca o tai fâşii subţiri, iar ciupercile le speli şi le tai mărunt. Intr-un bol aşezi un strat de salată, peste aceasta ciupercile, apoi şunca, iar ultimul strat să fie de salată.
Sarea, piperul, uleiul şi oţetul le amesteci şi faci un sos pe care nu-l pui peste salată decât în momentul servirii. Serveşti cu sosul alături pe care şi-l pune fiecare în cantitatea pe care o doreşte.
Decorezi din felioare de măsline formezi o floare în centrul căreia aşezi o roşie mică din soiul cherry.
Salată verde cu şuncă si ciuperci
Pofta buna!