Salata vesela
PrinteazaSalata vesela din: rosii, oua, ceapa verde, cascaval, mazare, sparanghel, crutoane, branza de vaci, zeama de lamaie, ulei, smantana si miere.
Ingrediente:
- 500 g rosioare
- 4 oua fierte
- 1 legatura de ceapa verde
- 300 g cascaval
- 2-3 linguri cu mazare fiarta
- 2-3 fire de sparanghel fiert
- cateva crutoane
pentru sos:
- 4 linguri cu branza de vaci
- 1 lingura cu zeama de lamaie
- 2 linguri cu ulei
- 3 linguri cu smantana
- 1/2 lingurita cu miere albine
- sare
Mod de preparare:
Intr-un bol de sticlă, aşază jumătate din cantitatea de roşii, ouăle fierte tăiate felii, mazărea, caşcavalul cubuleţe, ceapa verde tăiată rondele, restul de roşii, sparanghelul rupt în bucăţi şi deasupra câteva crutoane.
Separat, freacă într-un castron brânza de vaci cu smântână. Toarnă treptat uleiul, alternând cu zeamă de lămâie.
Potriveşte gustul de sare şi adaugă un strop de miere de albine. Serveşte salata cu sos din belşug.
Pofta buna!