Salată cu vită în stil japonez
PrinteazaO reteta de salata cu vita in stil japonez din: antricot de vita, ulei, ridichi, salata, morcov, otet de orez, sos de soia, ulei de susan, ceapa si ghimbir.
- 250g de pulpă sau antricot de vită, curăţată de toată grăsimea
- ulei pentru prăjit
- 8 ridichi, tăiate în felii
- 2 căpăţâni de salată
pentru dressing:
- 1 morcov mic, dat prin răzătoare
- 2 linguri de mirin sau oţet de orez în care se dizolvă o lingură de zahăr
- 1 lingură oţet de orez
- 1 lingură sos de soia
- 1 linguriţă ulei de susan
- 1 şalotă sau o ceapă mică, tocată mărunt
- 1 lingură de ghimbir proaspăt, ras
Mod de preparare:
Se unge carnea cu uleiul de susan, sare şi piper. Se încinge bine o tigaie-grătar şi se lasă carnea câte 2 minute pe fiecare parte. Se lasă deoparte 5 minute, apoi se taie în felii subţiri.
Se amestecă laolaltă ingredientele pentru dressing. Se aşază friptura şi salata pe o farfurie, se toarnă dressingul deasupra şi se presară cu felii de ridichi.
Salată cu vită în stil japonez
Pofta buna!