Salau cu legume si sos

Printeaza

O reteta simpla de salau cu legume si sos din: salau, cartofi, morcovi, boabe de mazare verde, fasole verde pastai, ardei grasi, rosii, patrunjel verde, ulei, otet din vin, sare si piper.

Ingrediente:Salau cu legume si sos

  • 1 kg şalău
  • 250 g cartofi
  • 250 g morcovi
  • 100 g boabe de mazăre verde
  • 150 g fasole verde păstăi
  • 4 dovlecei în floare
  • 3 ardei graşi, diferit coloraţi
  • 300 g roşii
  • 1 lingură muştar
  • 1 legătură pătrunjel verde proaspăt
  • 100 ml ulei
  • oţet din vin
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de oase şi pieliţe, se taie în bucăţi potrivite ce se răsucesc ca o papiotă şi se prind cu scobitori. Se pun la fiert într-un vas cu apă şi puţină sare ceapa şi morcovii, curăţaţi şi tăiaţi felii ceva mai groase. Se lasă până ce morcovii sunt aproape fierţi şi se adaugă cartofii curăţaţi, tăiaţi cubuleţe.

Se lasă la foc potrivit până ce se fac şi cartofii. Compoziţia rezultată, bine omogenizată, se introduce în rulourile de peşte şi se lasă la fiert douăzeci de minute. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcorească. Separat, în apă clocotită cu puţină sare, se fierb mazărea, fasolea verde şi dovleceii. Se scurg de zeamă şi se lasă să se răcească. Roşiile şi ardeii se taie în bucăţi potrivite.

Rulourile de peşte se aşează pe un platou de servit, în mijloc, iar de jur împrejur se aşează legumele, repartizându-le după culori pentru a avea un aspect cât mai plăcut ochiului. Peste întreg conţinutul platoului sc toarnă un sos obţinut prin amestecul de muştar, oţet, ulei, pătrunjel tocat fin şi zeama în care a fiert peştele.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.