Şalău cu orez şi curry
PrinteazaŞalău cu orez şi curry din: trunchiuri de salau, morcovi, ciuperci, radacina de patrunjel, tija de telina, telina, usturoi, ceapa, orez, pudra de curry, ulei, sare, piper, lamaie, rozmarin, sos de usturoi.
- 4 trunchiuri de salau
- doi morcovi
- 300 g ciuperci
- o radacina de patrunjel
- tija de telina
- o felie de telina
- 4 catei de usturoi
- o ceapa
- 150 g orez
- o lingura cu pudra de curry
- 200 ml ulei
- sare
- piper
- lamaie
- rozmarin
- sos de usturoi
Mod de preparare:
Peştele se spală, se condimentează şi se pune într-o tavă. Se adaugă o cană cu apă, puţin ulei şi felii de lămâie. Se introduce tava în cuptorul încins şi se coace la foc mediu 30-45 de minute. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Tija de ţelina, felia de ţelină şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală şi se taie julien sau cubuleţe. Morcovii se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se încinge ulei într-o cratiţă se pun legumele şi se călesc zece minute. Se adaugă orezu spălat, două căni cu apă, sare ş piper.
Când legumele şi orezul sun aproape fierte se adaugă ciupercile prăjite separat, pudra de curry, sare şi piper dacă mai este nevoie. Se presară puţin rozmarin tocat, se adaugă puţină apă se fierb încă zece minute şi se servesc alături de peştele cald.
Se servesc ca atare sau cu un sos de usturoi cu rozmarin tocat.
Şalău cu orez şi curry
Pofta buna!
Alt peste merge? Nu prea imi place salaul …