Şalău cu sparanghel
PrinteazaO reteta de salau cu sparanghel din: sparanghel verde, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, zahar pudra, frunze de cimbru, seminte de pin, salau, faina, busuioc si unt
- sparanghel verde
- 1 kg roşii cherry
- 6 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 1 linguriţă zahăr pudră
- 1 lingură frunze de cimbru
- 2 linguri seminţe de pin
- 4 fileuri de şalău cu piele (a 150 g)
- 2 linguri făină
- 1/2 legătură busuioc
- 40 g unt
Mod de preparare:
Se încinge Se decojesc tijele în dreptul treimii inferioare; se taie capetele. Se spală roşiile, se decojesc, se taie jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Se aşază pe o tavă cu suprafaţa tăiată în jos şi se stropesc cu 3 linguri de ulei; se sărează şi se piperează. Se pudrează cu zahăr şi se presară frunzuliţe de cimbru. Se coc cca 20 min.
Se prăjesc seminţele de pin într-o tigaie, făra daos de grăsime. Se fierbe sparanghelul 6-8 min. In apă clocotită cu sare; se scoate, se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.
Se crestează pielea peştelui şi se presară făină. Se prăjesc fileu- rile cu partea cu pielea în jos, în 3 linguri de ulei încins, cca 4 min. Se întorc pe partea cealaltă, iar tigaia se ia de pe foc. Se lasă să se prăjească peştele şi pe partea cealaltă, apoi se sărează şi se piperează.
Se toacă busuiocul. Se lasă să se rumenească puţin untul. Busuiocul şi sparanghelul se adaugă în unt şi se încălzesc puţin. Se adaugă roşiile. Se serveşte cu peşte şi seminţe de pin.
Şalău cu sparanghel
Pofta buna!