Saltimbocca de pui cu salata de roşii
PrinteazaO reteta de Saltimbocca de pui cu salati de roşii din: piept de pui, sare, piper, frunze de salvie, sunca de parma, faina, unt, vin alb, rosii, ulei de masline, otet balsamic si busuioc.
saltimbocca:
- 4 piepti de pui
- sare
- piper
- 12 frunze de salvie
- 6 felii sunca de Parma (crud-uscata)
- 2 linguri faina
- 2 linguri unt
- 75 ml vin alb
salata:
- 6 rosii
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet balsamic
- 2 fire busuioc
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se spala carnea si se sterge; se taie fiecare piept in 3 felii, care se bat. Pe fiecare dintre ele se pune cate o frunza de salvie si se asaza deasupra cate o jumatate de felie de sunca, taiata pe lung. Se fixeaza cu scobitori.
Intr-o farfurie se amestecă făina cu piper proaspăt măcinat şi 1/2 linguriţă de sare şi se tăvălesc feliile de pui; se scutură surplusul. Intr-o tigaie mare se topeşte untul şi se prăjeşte carnea de pui cca 3 min. pe ambele feţe. Se toarnă vinul şi se lasă să se înăbuşe cca 5 min. până ce sosul se mai îngroaşă puţin.
Se prepară salata: se spală roşiile, se taie în opt, se sărează şi se piperează; se stropesc cu ulei de măsline şi oţet balsamic. Se presară busuioc tocat. Bucăţile de carne se repartizează pe farfurii şi se stropesc cu sos. Se serveşte alături salata de roşii şi o felie de pâine albă ciabatta.
Saltimbocca de pui cu salata de roşii
Pofta buna!