Samosas kenyene
PrinteazaO reteta de Samosas kenyene din: aluat, carne de miel, ghimbir, usturoi, ceapa, garam masala, praf de curry, curcuma, ou, faina alba, ulei de floarea soarelui si sare.
- 1 kg aluat pentru pâine
- 1 kg carne slabă de miel (sau de vită)
- 2,5 cm rădăcină de ghimbir
- 4 căţei de usturoi
- 3 cepe mari
- 1 lingură garam masala
- 1 lingură praf de curry
- 1 lingură curcuma
- 1 ou
- faină albă
- ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
- sare
Mod de preparare:
Toacă mărunt ghimbirul şi usturoiul curăţat. Amestecă-le cu carnea tocată mărunt cu cuţitul şi ceapa tăiată fâşii subţiri. Incorporează garam maşala, praful de curry şi curcuma.
Prăjeşte-le într-o tigaie cu fundul gros, fară grăsime, la foc mic, timp de 30 de minute, amestecând din când în când şi mărunţind carnea (ca să nu se formeze cocoloaşe).
Scurge eventuala grăsime lăsată de carne.
Intinde o foaie din aluat pe o planşetă presărată cu faină şi taie-o fâşii de circa 10 cm. Pliază-le şi lipeşte marginile, în aşa fel încât să obţii nişte punguţe triunghiulare. Umple punguţele cu compoziţia de carne călduţă.
Unge marginile punguţelor cu ou bătut şi lipeşte-le. Pune samosas în baie de ulei încins şi prăjeşte-le, pe rând, până când devin aurii. Scoate-le şi pune-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă, sărează-le după gust şi serveşte-le calde.
Samosas kenyene
Pofta buna!