Sandviş cu friptură si sos de brânza
PrinteazaO reteta de sandivs cu friptura si sos de branza din: muschi de vita, ulei, paine, salata rucola, branza cu mucegai, otet de vin alb si smantana.
- 300 g muschi de vita, taiat felii de circa 2 cm, la temperatura camerei
- 1 lingura ulei
- 4 felii de paine crocanta sau ciabatta
- 2 maine de salata rucola
pentru sos:
- 50 g branza cu mucegai
- 2 linguri otet de vin alb
- 2 linguri smantana
Mod de preparare:
Incinge un vas neaderent, unge carnea cu ulei şi presară piper. Prăjeşte friptura la temperatura maximă, 2 minute pe fiecare parte sau 3 minute dacă doreşti o friptura bine pătrunsă. Păstrează deoparte, într-un vas acoperit cu folie, 5 minute.
Intre timp, prepară sosul: zdrobeşte brânza, adaugă oţetul şi smântână şi amesteca până când obţii o pasta omogena. Adaugă 1 lingură apă rece şi amesteca pentru a dilua amestecul.
Rumeneşte uşor pâinea şi aşază câte o felie pe fiecare farfurie de servit şi presară frunze de salată. Taie friptura fâşii subţiri şi aşază pe pâine; stropeşte cu sos, acoperă cu altă felie de pâine şi serveşte.
Sandviş cu friptură si sos de brânza
Pofta buna!