Saratele cu semine de susan, mac si chimen

Printeaza

Saratele cu semine de susan, mac si chimen din: făină, praf de copt, caşcaval, brânză de burduf sau telemea tare, brânză dulce, unt, smântână, sare, boia dulce, oua, seminte de susan, chimen, mac.

Ingrediente:

  •  250 g făină
  •  1 linguriţă praf de copt
  •  100 g caşcaval, brânză de burduf sau telemea tare
  •  50 g brânză dulce
  •  200 g unt
  •  2 linguri smântână
  •  1 linguriţă sare
  •  1 linguriţă boia dulce
  •  1 ou pentru uns
  •  seminţe de susan, chimen negru sau mac

Mod de preparare:

Mixezi untul moale, la temperatura camerei, îm­preună cu sarea, brânza dulce, smântână şi caşca­valul ras fin.

Cerni făina împreună cu praful de copt şi le încorporezi trep­tat în pasta cu unt şi brân­zeturi.

Omogenizezi aluatul şi îl împărţi în două.

Colorezi jumătate din aluat cu boia dulce, omo- genizându-l cât mai bine. Intinzi aluat pe hârtia de copt şi decupezi steluţe, cu ajutorul formelor pen­tru fursecuri.

Indepărtezi aluatul rămas, pe care îl vei remodela şi întinde.

Ungi steluţele cu ou bătut şi le presari cu seminţe.

Pentru un contrast plăcut, foloseşti chimen la stelu­ţele albe şi susan la stelu­ţele din aluat roşu.

Coci steluţele 10 minu­te, la foc mediu, în cupto­rul preîncălzit.

Sunt exce­lente şi pentru masa de Crăciun, şi pentru cea de Revelion.

 

Saratele cu semine de susan, mac si chimen

Saratele_cu_semine_de_susan_mac_si_chimen

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Multa vreme a trecut de cand n-am mai mancat saratele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.