Sarlota de capsuni cu frisca si piscoturi
PrinteazaSarlota de capsuni cu frisca si piscoturi din: piscoturi, gelatina, capsune, albusuri, zahar, branza dulce degresata, frisca, capsune, zahar pudra.
- 18 piscoturi
- 7 foi gelatina alba
- 500 g capsune
- 2 albusuri
- 50 g zahar
- 400 g branza dulce degresata
- 125 g frisca
pentru decor:
- 100 g capsune
- 125 g frisca
- 1 plic intaritor de frisca
- zahar pudra
Mod de preparare:
Rehidratezi foile de gelatină în apă cât să le acopere. Speli căpşunele, le cureţi şi zdrobeşti jumătate dintre ele, până obţii un piure. Tai în cubuleţe fructele rămase. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul, încorporezi treptat frişca bătută. Amesteci brânza cu piureul de căpşune.
Topeşti gelatina la foc mic. în crema de brânză, încorporezi gelatina, spuma de albuşuri şi % din fructele tăiate. Pui crema într-o formă de budincă, în frigider, pentru 3 ore. Inainte de a o servi, o răstorni pe un platou şi o decorezi cu pişcoturile.
Sarlota de capsuni cu frisca si piscoturi
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta, de cand n-am mai mancat o sarlota