Sarmale cu nuci
PrinteazaSarmale cu nuci
- 200 g miez de nucă măcinat
- 250 g orez
- 250 g ceapă
- 150 ml ulei
- 100 g morcovi
- 50 ml suc de roşii
- 200 ml vin alb sec
- piper
- sare
- 1 varză mărişoară
Mod de preparare:
Desfaci varza şi pui foile la desărat în apă rece pentru câteva ore. Cureţi ceapa, o toci şi o pui să se călească în ulei. Adaugi orezul ales şi spălat şi laşi să se călească şi să se umfle orezul, după care stingi cu un amestec dintr-o lingură de bulion subţiat cu apă.
Adaugi morcovii raşi pe răzătoarea cu ochiuri mici, nuca măcinată şi potriveşti gustul de sare şi piper. Le laşi să se mai călească 2-3 minute împreună, stingi cu puţin vin şi iei vasul de pe foc.
Infăşori sărmăluţe cât mai mici (evident, cureţi foile de varză de cotoare) pe care le aşezi într-un vas. Torni sucul de roşii care ţi-a mai rămas, vinul şi un pic de apă. Le fierbi întâi pe aragaz timp de 30 de minute şi apoi le dai la cuptor la foc mic pentru 2,5 ore.
Sarmale cu nuci
Poftă bună!
Arata bine, dar nu prea ma tenteaza sa fac sarmale cu nuci.