Sarmale cu pasat si nuci
PrinteazaSarmale cu pasat si nuci din: varza murata, pasat din porumb sau mei, nuci, ciuperci, morcov, cepe, ulei, suc de rosii, piper, boia, cimbru, sare si marar.
- 3-4 verze murate
- 300 g păsat din boabe de porumb zdrobit sau din mei
- 300 g nuci zdrobite
- 400 g ciuperci
- 1 morcov mare
- 3-4 cepe
- 150 ml ulei
- 500 ml suc de roşii
- piper
- boia
- cimbru
- sare
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Speli păsatul în mai multe ape. Cureţi şi speli legumele. Tai mărunt ceapa şi ciupercile. Razi fin morcovul. Căleşti în ulei ceapa şi morcovul, la foc mic, adaugi ciupercile şi le laşi pe foc 5 minute, amestecând, lei tigaia de pe foc şi adaugi nucile, păsatul, sare, piper, cim¬bru, mărarul tocat şi boia după gust. Omogenizezi compoziţia.
Desfaci verzele în foi şi împachetezi câte o lingură de compoziţie în foile de varză, formând sărmăluţe. Tai fideluţă varza rămasă.
Ungi vasul cu ulei şi pui pe fundul lui varză tocată. Aşezi sarmalele în straturi, cu varză în mijloc şi între straturi, condimentată cu cimbru, piper şi boia.
Acoperi sarmalele cu foi de varză, apoi torni suc de roşii diluat cu apă călduţă, cât să acopere sarmalele.
Le fierbi 1 oră, la foc mediu. Le serveşti cu smântână şi mămăliguţă.
Sarmale cu pasat si nuci
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/sarmale-cu-pasat-si-nuci html