Sarmale cu sfeclă si nuci
PrinteazaSarmale cu sfeclă si nuci din: varza murata, sfecla, orez, ceapa, nuci, ulei, bulion, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 varză murată
- 3 sfecle roşii
- 1 ceaşcă orez
- 2 cepe
- 1 cană nuci măcinate
- 1 ceaşcă ulei
- 1 ceaşcă bulion
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi sfeclele, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, tai mărunt ceapa curăţată şi le amesteci cu orezul spălat. Pui şi nucile măcinate, sare, piper după gust şi înfăşori apoi sarmale în foi de varză murată.
Le aşezi pe toate într-o cratiţă în care ai pus deja puţină varză tocată, torni apă cât să le cuprindă şi dai totul la cuptor pentru 2 ore şi jumătate.
Când sarmalele sunt pe jumătate fierte, torni bulionul şi uleiul, 1 cană de apă clocotită, dacă mai trebuie, şi le dai din nou la cuptor.
Pofta buna!