Sarmale de curcan in foi de vita

Printeaza

Sarmale de curcan in foi de vita din: piept de curcan, ceapa, verdeata, orez, bulion, sare. piper, unt, bors, paine, leustean, marar, ou, foi de vita.

Ingrediente:Sarmale de curcan in foi de vita

  • 1 piept de curcan
  • 2 cepe
  • 3 linguri cu verdeata tocata
  • 1 ceasca de orez
  • 2 linguri cu bulion
  • sare
  • 1/2 lingurita cu piper macinat
  • 1 lingura cu unt
  • 1 pahar cu bors
  • 1 felie paine
  • 2 crengute de leustean sau marar verde
  • 1 ou crud
  • 20-30 foi de vita

Mod de preparare:

Carnea se desprinde de pe os si se toaca marunt cu cutitul ascutit. Se pune in castron mare si peste ea se amesteca ceapa tocata, verdeata tocata fin, orezul ales si spalat in mai multe ape, rosiile curatate de coaja si taiate felii subtiri sau bulion subtiat in apa rece, sare, piper macinat si o felie de paine inmuiata in apa rece si faramitata marunt.

Amestecul se omogenizeaza cu un ou crud framantand cu mana umeda cateva minute. Se spala frunzele de vita, se tin in apa fierbinte 15 minute si se limpezesc in apa rece. Frunzele murate se spala in apa calda de 2-3 ori.

Se ia din amestec atata compozitie cat e necesară pentru a face sarmalute mici, se pune pe frunza, se ruleaza si se apasa la capete pentru a acoperi carnea.

Se pun cateva crengute de leustean sau marar verde pe fundul unei oale adanci, se pun sarmalele in straturi si se acopera cu apa calda in amestec cu un pahar de bors proaspat. Deasupra sarmalelor se pune 1 lingura de unt (sau ulei) si se acopera cu foi de vita.

Sarmalele se fierb la foc mic 60 minute, apoi se servesc calde, cu smantana si mamaliga sau paine de casa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.