Sarmale de zarzavat
PrinteazaO reteta gustoasa de sarmale de zarzavat din: morcovi, telina, varza, ou, smantana, orez, margarina, faina, zeama de legume, sare si piper.
- 3 morcovi
- 1 ţelină potrivită
- 1 varză mică
- l ou
- 2-3 linguri smântână
- 1 ceaşcă mică orez
- 30 g margarina
- 1 lingură făină
- zeamă de legume
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi căpăţâna de varză în apă sărată până este pe jumătate gata. Desfaci foile una câte una, îndepărtându-le cotorul. Morcovii şi ţelina le fierbi, tai cubuleţe şi le înăbuşi cu puţină smântână şi zeama de legume. Amesteci cu orezul fiert, oul, verdeaţa tocată şi puţină margarină.
Condimentezi după gust. Pe foile de varză pregătite pui umplutura. Răsuceşti şi aşezi sarmalele într-o crăiţă. Deasupra torni sosul preparat din smântână slabă, făină şi zeamă în care au fiert legumele şi le dai la cuptor.
Pofta buna!