Sarmale din carne de gaina
PrinteazaO reteta delicioasa de sarmale din carne de gaina din: varza murata sau foi de vita, piept si pulpe de la o gaine, orez, ceapa, ulei, boia de ardei, piper, sare, chimen si nucsoara.
- 1 varza murata sau dulce sau foi de vita
- piept si pulpe de la o gaina
- orez
- 1 ceapa
- ulei
- boia de ardei
- piper
- sare
- chimen
- nucsoara
Mod de preparare:
Tai în cubuleţe mici carnea. Cureţi ceapa, o tai în cubuleţe şi o pui în ulei la călit. Adaugi carnea, orezul, condimentele şi laşi să se înăbuşe până când carnea îşi schimbă culoarea.
Pregăteşti varza şi umpli foile cu compoziţia. Pui pe fundul cratiţei o crenguţă de mărar, cimbru, după preferinţă, varză mărunţită şi aşezi deasupra sarmalele.
Intre ele, pui oasele rămase şi, după preferinţă şi alte bucăţi de carne mai grasă. Acoperi tot cu varză mărunţită.
Dacă foloseşti varză dulce, adaugi bulion diluat cu apă şi pui totul la fiert.
Sarmale din carne de gaina
Pofta buna!